Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.50

Гости емисије "Магазина Србија на вези" су проф. др Весна Гаровић са клинике "Мејо", др Кринка Видаковић Петров, Тијана Богићевић, Феђа Стојановић, мецосопран Ана Синицки...Будите са нама и у суботу, 16. јуна у 11.30 на РТС2.

Београд је од 14. до 16. јуна домаћин "Конференције српске медицинске дијаспоре", која ће окупити око 70 лекара из више од 20 земаља. Лекари из наше земље имаће прилику да чују најновије трендове у медицини, које ће им презентовати колеге са "Мејо" клинике из Рочестера, САД, као и других водећих светских клиника.

Гост емисије Магазина Србија на вези - проф. др Весна Гаровић са клинике "Мејо", Минесота - САД.

"Видовдански дани дијаспоре", који ће окупити наше људе са свих континената, биће одржани од 25. до 28. јуна, у организацији Матице исељеника Србије. Мноштво дешавања, тих дана у различитим сферама - од изложби до предавања о 50 година организованог рада Срба у Немачкој, Русији, библиотекама у дијаспори, о двадесетогодишњем раду "Радија
Младост" из Швајцарске, до делова посвећених Мини Караџић. Гост емисије др Кринка Видаковић Петров, која ће имати излагање о 150 година српске књижевности на америчком континенту, за све учеснике Видовданских дана дијаспоре, а пре тога у нашем студију.

У далеком руском граду Кингисепу гради се први српско-руски храм, посвећен нашем цару Лазару и руском цару Николају II Романову. Извештава Верица Катанић.

О техникама учења, које омогућавају свакоме да лакше запамти одређено градиво, појмове, информације, кроз три основна принципа памћења - асоцијације, визуелизацију, имагинацију... у емисији говори Тијана Богићевић, магистар јапанског језика, књижевности и културе. Откриће нам методе, које помажу да лакше запамтимо низ информација, бројеве, имена људи, било које школско градиво, презентације, спискове...

Предсказање љубави, песму Милована Витезовића, за коју је Раде Радивојевић компоновао музику, глумац Феђа Стојановић отпеваће у студију. Предсказање љубави једна је од песама која ће се наћи на новом албуму композитора Радете Радивојевића, Поезија за одрасле, у
којем ће познате стихове наших еминентних песника, певати глумци.

Музички гост ове емисије је и мецосопран Ана Синицки, која је за свој наступ у студију, одабрала песму Скаска.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво