Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гост емисије је један од учесника Дана Србије и српске културе у Паризу, музичар Благоје Пекмезовић. Ближи се Светско првенство у фудбалу у Русији. Екипе су спремне и очекује се спектакл. Представићемо вам књигу из које можете сазнати историју светских првенстава у фудбалу. Наш гост је аутор књиге "Мундијал кроз историју" Борис Латиновић. Репризни термин емисије у петак, 8. јуна у 13.05.

Манифестација Дани Србије и српске културе одржава се шеснаести пут у Паризу, у организацији Савеза Срба Француске и Асоцијације Балкан Омнибус. Гост емисије је, један од учесника ове манифестације, музичар Благоје Пекмезовић, а директно из Париза чућемо и председника Одбора за кулутру Скупштине дијаспоре Француске Петра Гојковића.

Млада гусларка из Краљева Бојана Пековић, глумица Ивана Жигон, Косовски божури и награђени хармоникаш Предраг Радисављевић наступају ових дана широм Чикага и средњег запада Сједињених Држава. Имаће концерте свакодневно до 10. јуна. Њиховом првом наступу присуствовао је Александар Жигић.

Видећемо више интересантних прича наших дописника из света. Овај пут упознаћемо једну племениту жену која је након изгнанства из Славоније после дугогодишњег мучног живота, нашла уточиште у далекој Аустралији. Аутор емисије је Сања Вуксановић.

Била је модел, певачица, менаџер, новинар, а по образовању је правник. Објавила је десет књига и живот посветила изучавању емоционалног и духовног развоја. Са Србијом на вези-портрети Ивана Кузмановић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво