За невидљиве хероје

Хуманитарна и непрофитна организација „За невидљиве хероје" из Торонта, недавно је организовала донаторско вече и прикупила средства за помоћ породицама ветерана из ратних операција на подручју Косова и Метохије.

Уз помоћ пријатеља из 72. специјалне бригаде из Београда, чији су војници учествовали у одбрани земље на КиМ у реону Кошара и Паштрика, одабране су четири фамилије којима ће бити уручена помоћ.

Иако је нису тражили, помоћ је неопходна фамилијама Филиповић, Младеновић, Ристић и Михајловић. Њихове судбине и одликовања, представљени су пред пуном салом у Мисисаги.

У сали је било и пуно оних учествовали у ратним операцијама 90-тих, и који су у тишини пратили видео подсећање на страдање и невидљиве хероје.

Доста гостију дошло је због председника организације, Златка Шарчевића Шарца, цењеног спортског радника и хуманитарца.

„Идеја је дуго тињала. Мислим да је било време да се неко позабави и борцима, њиховим породицама, борцима који су учествовали у рату у бившој Југославији. Циљ организације је да помогне, али и да чува од заборава све српске борце који су учествовали у тим сукобима. А често знајући, из разговора са њима, заборав их више боли, него сама немаштина", каже Златко Шарчевић.

Несебичну помоћ у организацији ове вечери дале су пријатељске хуманитарне организације из Торонта, Срби за Србе и Мали свет Канада.

Домаћини су припремили богат културни програм. Уз рецитовање Радмиле Митић, били су ту и вокални солисти из Русије и Украјине, оркестар Пријатељи, али и млади певачи из културно-уметничког друштва Опленац.

Све је ове вечери било у знаку прикупљања средстава за помоћ, од улазница, преко лутрије до донатора. Трпезу и рад армије помоћника, даровао је кувар Зоран Дабић.

Остаје само да се новац уручи онима којима је намењен.

„Расподела ће бити таква да буде поштена и видљива свима, то је оно што је мени важно. Иза ове читаве приче, остаје оно што једино могу да уложим, а то је мој образ. Тај образ нема цену. Према томе, све што смо урадили вечерас, биће урађено као што смо и обећали", каже Шарчевић.

У име 72. специјалне бригаде председнику организације За невидљиве хероје, уручена је захвалница за досадашњи аранжман и хуманитарни рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво