"Стара Рашка" из Канаде обрадује на стотине малишана

Српско-канадска фондација "Стара Рашка", од свог оснивања, 2004. године, сваког Божића обрадује пакетима и новчаним прилозима неколико стотина деце на југу Србије. Недавно су организовали традиционални хуманитарни годишњи банкет и прославили славу Свети Симеон Мироточиви.

Домаћини, волонтери и чланови фондације Стара Рашка, побринули су се да овај хумнитарни банкет богатог програма, обезбеди и део средстава потребних за помоћ најмлађима.

Била је и слава. Сечењу славског колача присуствовала је и породица кумова Драгана и Јеленко Тубић и њихово шесторо деце.

Сви у сали већ знају, овог Божића 600 малишана у Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши, Сјеници добило је по 100 долара, док је 8500 долара упућено деци Косова и Метохије, а 7000 манастиру Заграђе.

Фондација се финансира редовном чланарином и донацијама, а међу највећим донаторима су председница фондације Драгана Вараклић и њен супруг Горан, власник успешне компаније, и сами родом из Рашке области.

„Имамо велики број донатора који нису званично чланови, али који стално доносе помоћ и шаљу је у Србију. Стара Рашка је једна од највећих организација, постојимо већ 15 година, а надам се да ћемо постојати још дуго, дуго за добробит наше деце и свих оних којима је помоћ потребн", каже Гојко Роглић, потпредседник Старе Рашке.

Програм је био у знаку историје Рашке и Немањића. Љиљана Марковић из Српског позоришта читала је текст о Ани, жени Стефана Немање. Снежана Петрић певала је песму о краљу Драгутину, а сви заједно подсетили да је потребно помоћи опстанак нашег народа на том простору.

Чланови Културно-уметничког друштва Опленац, извели су низ различитих кореографија, и , као и увек, донели осмехе на лица присутних гостију. Међу гостима су били и представници сестринских хуманитарних организација Српске братске помоћи, Доброчинства Јован Дучић и Малог света Канада.

"Родила се још једна организација која ће помагати децу, студенте, тако да не можемо рећи да смо се истрошили, идемо даље, по оној старој: Наше је само оно што поделимо са другима", каже Роглић.

Представници Малог света уручили су чек помоћи, а то су, не по први пут, учинили и бројни пријатељи Старе Рашке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво