Магазин Србије на вези, РТС САТ, 21.05

У Великој Британији је почео јубиларни, десети, Српски месец, у Минхену следе Дани Балкана, у баскету 3x3 српски тимови и даље стварају магију под кошевима...Будите уз "Магазин Србије на вези", вечерас на РТС САТ у 21.05, и на РТС2 у суботу, 3. фебруара, у 11.30.

Да бисте поверовали да је рак излечив, и добили додатну мотивацију у борби против ове опаке болести, морате бити добро информисани и свесни значаја превенције у очувању здравља. У сарадњи Радио-телевизије Србије и Министарства здравља почела је национална кампања "Рак је излечив".

Шта кампања подразумева и колико су Срби свесни значења превенције када је здравље у питању, у студију Магазина говоре прим. др сци. мед. Томислав Стефановић, управник Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Земун", и колегиница, новинар РТС, Ана Стаменковић.

Званично је прошла сезона била најуспешнија 3x3 сезона у нашој земљи. У светских Топ 10 играча баскета 3x3, Србија има 9 представника! Тим Земуна је прошле године у финалу Светске лиге, у Пекингу, победио другу српску екипу, Нови Сад! Победника је одлучио кош Богдана Драговића, који је гост Магазина, као и Ненад Танасијевић, координатор за баскет 3x3 Кошаркашког савеза Србије.

Јубиларни десети Српски месец у Великој Британији почео је на Савиндан и трајаће све до 3. марта. Изузетно значајна манифестација која окупља највећи део српских организација у Енглеској, интелектуалаца и уметника. Са Србијом на вези је Маја Џордан испред Српског Савета Велике Британије.

О писању, НИН-овој награди за свој први роман, животу на релацији Италија-Србија, говори Дејан Атанацковић.

Колегиница Бојана Марковић, водитељ емисије 60 најлепших песама, објасниће када и како почиње интернет гласање у земљи и иностранству.

Једна од вокалних солиста који учествују у овом великом пројекту РТС-а је и Јасна Ђокић. Јасна ускоро путује у Минхен, на Дане Балкана, где ће представљати Србију. Са Оркестром Часлава Љубеновића наступиће уживо у студију Магазина Србије на вези.

Својих 30 година каријере група „Легенде" обележиће - концертима! Пред београдски, традиционални, "Легенде" гостују у нашем студију.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво