Србија на вези - регион у фокусу, РТС САТ у 18.55

У Уједињеним нацијама у Њујорку, 25. јануара свечано ће бити отворена изложба "Јасеновац, право на незаборав". Изложбу ће на Дан холокауста отворити први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

Прва српско-јеврејска изложба о Јасеновцу у Уједињеним нацијама након Другог светског рата говори о скривеном холокаусту и геноциду под владавином усташа. Она, такође, представља допринос очувању универзалних вредности човечанства и глобалних напора УН да спрече ревизију и рехабилитацију неонацистичких и неофашистичких идеологија.

Гошћа је др Љиљана Никшић, амбасадор, Министарство спољних послова Републике Србије, а чућете и изјаве преживелих логораша, деце заточеника усташких логора смрти, који ће у УН читавом свету поручити "Још смо живи - сећамо се"...

У другом делу емисије, гост је мр Игор Рашула, председниг организације "Срби за Србе". Својим радом, тихо и ненаметљиво, али веома истрајно и транспарентно, "Срби за Србе" позиционирали су се као озбиљна и респектабилна хуманитарна организација у региону и читавом Балкану. Недавно су поводом Дана Републике Српске у бањалуци одликовани за свој рад.

У другом делу емисије, гост је мр Игор Рашула, председник организације "Срби за Србе". Својим радом, тихо и ненаметљиво, али веома истрајно и транспарентно, "Срби за Србе" позиционирали су се као озбиљна и респектабилна хуманитарна организација у региону и читавом Балкану. Недавно су поводом Дана Републике Српске у Бањалуци одликовани за свој рад.

Уредници емисије Милена Вујовић и Мирослав Карлица

Реализација Ернестина Глигоријевић

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво