Академија у Торонту

Академија српске народне игре "Мирослав Бата Марчетић" одржала је свој традиционални концерт у Торонту пред велику турнеју коју ће имати у Србији од 11. до 25. августа.

Од почетка до краја концерта све је текло као брза река. Без обзира да ли су наступали најмлађи чланови академије, рекреативци или они чијом би се песмом и кораком поносили и професионалци. Сви заједно оставили су публику без даха.

Концерт je обиловао новим кореографијама,  а бина је била пуна осмеха и песме. Гост концерта била је певачица Јелена Томашевић. 

"Певати изворне песме, у оваквом ансамблу гостовати, мислим да је нешто најлепше што свако ко воли традицију може себи да приушти", закључила је Јелена.

Публика се те вечери уверила да се и солисти бирају по умећу и уживању у игри, а не обавезно по узрасту. Бурним аплаузом били су поздрављени и други и трећи ансамбл. За већину играча завршни концерт неће бити увод у летњу паузу већ пипреме за пут у Вашингтон и Њу Џерзи.

"После тога одлазимо у Србију, имамо турнеју која почиње 11. августа и траје до 25. августа. Бићемо у Краљеву, Новом Саду, Панчеву и Београду", за РТС најављује Бата Марчетић, оснивач Академије српске народне игре Мирослав Бата Марчетић.

Кроз неговање српске песме и игре стварају се и пријатељства.

Јелена Томашевић додаје како се са Батом Мачетићем се познаје 17 година, када су први пут гостовали у Крагујевцу у КУД- у Абрашевић. 

"Била сам 2011. године на њиховом концерту, а сада сам повела и своје појачање, свог супруга који је пресрећан и презадовољан вечерашњим наступом", каже Јелена за РТС.

Крај концерта публика је дочекала на ногама, играло се на бис, представљени су кореографи и гости, а потом је уследило, заједно са публиком, хорско певање нама тако драге и познате мелодије...Тамо далеко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво