Мило Ломпар, гост "Србије на вези"

О нападима и напорима за очување српског националног идентитета, који су Срби и под полувековном турском влашћу успели да сачувају, а данас га убрзано губе, говориће у "Србији на вези", на РТС САТ у 18.55, професор доктор Мило Ломпар, један од водећих независних српских интелектуалаца, историчар књижевности, професор и председник Задужбине Милоша Црњанског. Реприза емисије у уторак, 21. фебруара у 13 сати.

До физичког нестајања једног народа може доћи двојако: насилним уништењем од стране спољног агресора или престанком воље за саморепродуковањем, при чему се, мистериозно, тај губитак воље за физичким продужењем углавном поклапа са губитком осећаја вредности свог идентитета, један је од закључака са недавно одржане трибине на факултету политичких наука посвећене српском идентитету.

Са озбиљним проблемима и кршењем чак и елементарних права свакодневно се суочавају Срби у земљама у окружењу и региону, од Црне Горе, преко Босне и Херцеговине и Хрватске до Словеније и Албаније.

Истовремено, у нашој дијаспори стасава већ и четврта генерација некадашњих гастарбајтера.

О нападима и напорима за очување српског националног идентитета говориће професор доктор Мило Ломпар, један од водећих независних српских интелектуалаца, историчар књижевности, професор и председник Задужбине Милоша Црњанског.

Видећемо и прилоге из Канаде и Црне Горе.

Уредници Милена Вујовић и Мирослав Kарлица

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво