Читај ми!

Дунавска регата у Србији

Педесет шеста Дунавска туристичка регата (ТИД), која је почела 27. јуна у немачком Инголштату, а завршава се 9. септембра у Румунији, задржаће се у Србији од 27. јула до 13. августа.

Кајакаши највеће и најдуже речне регате на свету, 56. Дунавске туристичке регате, која иде од Инголштата у Немачкој до села Свети Ђорђе на обали Црног мора, ући ће из Мађарске у нашу земљу код Апатина. На свом путу кроз Србију, од 27. јула до 13. августа, регата ће се заустављати у четрнаест места, а учесници ће посетити њих једанаест.

Етапна места у нашој земљи су: Апатин, Богојево, Бачко Ново село, Бачка Паланка, Нови Сад, Стари Сланкамен, Београд, Смедерево, Велико Градиште, Добра, Доњи Милановац, Текија, Кладово и Брза Паланка. Свако етапно место у зависности од својих амбиција и могућности припрема програм за кајакаше који су прави дунавски мисионари и своје утиске и запажања носе и преносе у далеке крајеве из којих долазе.

У Србију стиже око сто тридесет пет кајакаша из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Бугарске, Румуније, Велике Британије, Швајцарске и Аустралије, а међу четрдесетак српских веслача најмлађа је петогодишња Ивона Миловановић из Београда, која ће веслати са родитељима. Регата ће 3. и 4. августа боравити у Београду, код куле Небојше, испод Калемегдана, где ће се прикључити и веслачи из Италије, Хрватске и Кине.

Регата пролази кроз десет, а за сада се зауставља и борави у седам држава. Учесници током пловидбе обилазе и разгледају четири главна града: Беч, Братиславу, Будимпешту и Београд. Кајакашима из целог света домаћини организују разне додатне програме, у којима их упознају са културом, историјом, народом, традицијом, фолклором, обичајима, етнологијом, спортом, туристичким потенцијалима на локалном и нивоу целе наше земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво