Читај ми!

Студеничка Летња духовна академија

Двадесета Летња духовна академија Музичке омладине Србије окупиће шездесет младих хорских певача из Србије и дијаспоре у манастиру Студеници.

Млади хорски певачи, шездесет полазника из Србије и дијаспоре, учествоваће на јубиларној двадесетој Летњој духовној академији Музичке омладине Србије која ће се одржати од 17. до 26. јула у манастиру Студеници.

Летњу духовну академију свечано ће отворити министар културе Предраг Марковић, а на концерту ће наступити академски хор Колегијум Музикум (Collegium Musicum), под диригентском управом Даринке Матић-Маровић.

Током десетодневног боравка у Студеници, млади хорски певачи припремаће програм духовне музике са диригентом Игором Матјуховим, професором на катедри за хорско дириговање Музичког факултета на Руском државном педагошком универзитету у Санкт Петербургу, који ће извести 26. јула у Богородичиној цркви у Студеници.

Паралелно са свим активностима, учесници Академије увежбаваће и литургијске песме са академиком Димитријем Стефановићем за свету архијерејску литургију.

Првог дана Академије, 18. јула одржаће се промоција монографије Студеничке беседе, поводом друге деценије постојања Летње духовне академије Музичке омладине Србије. После промоције, у Богородичиној цркви манастира Студенице наступиће црквени хор "Свети Кнез Лазар" у Крушевцу, под диригентском управом Катарине Весковац.

Заинтересовани млади диригенти могу се пријавити за учешће на диригентском курсу код професора Игора Матјухова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво