Читај ми!

Једриличари Војне академије у Ливорну

Иако су припреме имали на Дунаву, Војни академци Србије освојили осмо место у свету на престижној једриличарској регати у Ливорну!

После припрема на Дунаву, на позајмљеним пловилима Једриличарског савеза Србије, једриличарска репрезентација Војне академије учествовала је на престижној регати у Ливорну у Италији од 11. до 17. априла 2011. године. Освојили су осмо место у свету и четврто место у класификацији земаља Медитерана и Црног мора.

У екипи Војне академије били су мајор Светислав Шошкић, тренер и тим лидер, и посада коју су чинили поручник Александар Ђорђевић - скипер и кадети Биљана Кањерић, Срећко Стоилков, Александар Јовановић и Владица Тасић.

"Ово је највећи успех наше једриличарске репрезентације на међународним такмичењима. Били смо једина континентална екипа на регати која се спремала на Сави и Дунаву, а успели смо да победимо, између осталих, Швеђане, Британце, Шпанце, Индију и друге", изјавио је вођа екипе капетан корвете Шошкић.

Прво место освојила је екипа кадета Турске поморске академије, друго екипа из Словеније, а треће место припало је Уједињеним Арапским Емиратима. У класификацији земаља Медитерана и Црног мора прво место освојила је Турска, друго Словенија, док је треће место припало екипи Италије.

Позиву италијанске поморске академије и града Ливорна, ове године, одазвало се 18 земаља, које су се такмичиле у класи једрилица "Ј 24". Поред војних репрезентација, на регатном пољу учествовало је и 25 екипа из Италије и целе Европе, међу њима и олимпијски и светски прваци.

Трофеј поморске академије и града Ливорна (ТАН) како се назива ова регата јесте једна од највећих и најбоље организованих регата које се одржавају на Медитерану и сваке године окупља око 2.500 једриличара из целог света. Регата уједно представља Светско првенство војних академија у класи једрилица "Ј 24", а ове године је организована 28. пут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво