Позив за национална признања

Конкурс Министарства за дијаспору за национална признања отворен до 2. маја.

Министарство вера и дијаспоре Републике Србије расписало је конкурс за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону. Актуелне награде су: „Мајка Србија", награда „Слободан Јовановић" у области политике, „Михајло Пупин" у области информационо-комуникационих технологија, „Никола Тесла" у области науке и проналазаштва, „Доситеј Обрадовић" у области образовања, „Вук Караџић" у области очувања српског језика и ћириличког писма, и награда „Милош Црњански" у области књижевности.

Предлог за доделу националног признања може поднети: организација дијаспоре и организација Срба у региону, удружења чије су делатности или део делатности, усмерене на област за коју се предлаже додела националног признања, дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије, и цркве и верске заједнице. Подносиоци предлога дужни су да доставе Министарству за дијаспору - предлог за доделу националног признања, на прописаном обрасцу Министарства за диајспору, као и образложење са биографијом и референцама предложеног кандидата, са довољно чињеница за одлучивање и оцену вредности доприноса, резултата и заслуга.

За избор појединаца којима ће бити додељена национална признања биће формирана стручна комисија посебним решењем министра за дијаспору. Учесници конкурса су обавезни да предлог доставе поштом, најкасније до 2. маја 2011. године, на адресу: Министарство за дијаспору, 11000 Београд, Васина 20, са назнаком: „Конкурс за доделу националних признања". Резултати конкурса биће објављени на сајту Министарства за дијаспору, у року од 10 дана од дана доношења одлуке о добитницима награда.

Прошлогодишњи добитници националних признања Министарства за дијаспору су:

Славомир Гвозденовић - награда "Михајло Пупин" у области информационо-комуникационих технологија додељена је Дејану Илићу;

Ненад Марјановић - награда "Никола Тесла" у области науке и проналазаштва; 

Ђорђе Николић - награда "Вук Караџић" у области очувања српског језика и ћириличног писма;

Стеван Бугарски - награда "Доситеј Обрадовић" у области образовања;

Давид Албахари - награда "Милош Црњански" у области књижевности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво