Чланови Српског центра СПОНА у посети малишанима на КИМ

У рано јануарско празнично јутро, чланови организације Српски културни центар у Скопљу - Спона, кренули су у нову посету српским селима у енклавама на Косову и Метохији. Даривали су деци поклон пакетиће поводом Српске нове године, које су сакупили у оквиру хуманитарне акције „Поклони радост, срећа је већа када се дели".

Обишли су и обрадовали малишане у Грачаници, Лапљем селу, Гојбуљи и Бањској.

„Значајно је и вредно ваше ангажовање у хуманитарном раду којим, између осталога, на радост најмлађих али и њихових родитеља, потврђујете труд сваке године у време ових празничних дана. Знамо да се духовно окрепљујете овде у храмовима где су нам слободе ограничене. Ви сте слободни, али на жалост, без храмова канонске цркве", рекао је владика рашкопризренски и косовскометохијски Теодосије у Грачаници члановима СПОНЕ.

У Гојбуљи су свратили и до Милана Спасића, који има три сина и шесторо унучади.

„Лепо је и вредно ово што радите и што сваке године у празничне дане обрадујете поклонима децу. Али, нама искрено, много више од вредности тих поклона значи то што нам долазите и што нас обилазите. То нам је посебан дар", каже Спасић.

Акција је настављена и у Липљану, на Српску нову годину, где је 245 новогодишњих пакетића подељено малишанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво