Репрезентацију Србије у Грацу бодриће навијачи из дијаспоре

Рукомет ће ускоро бити у жижи интересовања јер се у Аустрији, Норвешкој и Шведској од 09. до 26. јануара 2020. године одржава EHF EURO 2020, европско првенство у рукомету. Српска репрезентација очекује велику подршку од навијача из дијаспоре.

Сениорска репрезентација Србије је обезбедила учешће на мушкомEHF EURO 2020, европском првенству, које се од 09. до 26. јануара 2020. године одржава у Аустрији, Норвешкој и Шведској.

Вољом жреба национални тим Србије се налази у А групи уз репрезентације Хрватске, Белорусије и Црне Горе. Репрезентација Србије своје утакмице игра у Аустрији, у групној фази игра у Грацу, а у наставку такмичења у главној фази турнира игра у Бечу.

 Распоред утакмица групне фазе која се игра у Stadthalle у Грацу је следећи:

 Четвртак, 09. јануар:

18:15 Белорусија - Србија

20:30 Хрватска - Црна Гора

 Субота 11. јануар:

16:00 Хрватска - Белорусија

18:15 Црна Гора - Србија

 Понедељак 13. јануар:

18:15 Црна Гора - Белорусија

20:30 Србија - Хрватска

Сигурно је да ће највећу пажњу привући утакмица између Србије и Хрватске, како због ривалитета две репрезентације, тако и због организације у погледу навијача, безбедности и слично.

Недавно је одржан састанак на коме су учешће узели представници рукометних савеза Србије и Хрватске, као и представници Рукометног савеза Аустрије, као организатори догађаја. На састанку је саопштено да постоји велика заинтересованост хрватске јавности и навијача за утакмице, као и очекиваном присуству око 2.500 до 3.000 хрватских навијача.

С обзиром на то да у Аустрији живи велики број припадника српске дијаспоре и да постоји велики број клубова Срба у Аустрији, очекује се и подршка српских навијача и велика посећеност на утакмици у Грацу.

Бројност српских навијача у утакмицама групне фазе и њихова помоћ сигурно ће олакшати пласман у главну фазу такмичења до бечке Stadthalle и нове четири утакмице са најбољим европским репрезентацијама (16. 18. 20. и 22. јануар).

Улазнице се купују путем интернета, на Oeticket-EHF EURO 2020, а за публику су одређени и сектори, како би се раздвојиле одређене навијачке групе.

У фази припрема за ово такмичење  репрезентација Србије је са националним тимом Аустрије у Грацу одиграла контролну - пријатељску утакмицу, што је била генерална проба за европско првенство, а уједно и прилика да се направи велика промоција догађаја и наредних утакмица српске репрезентације.

број коментара 0 Пошаљи коментар