Дипломате за децу

Хуманитарни турнир „Diplomats 4 Children“ у организацији Амбасаде Републике Пољске у Београду и Амбасаде Републике Словачке у Београду у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије одржан је у суботу 14. септембра на спортским теренима Завода за спорт и медицину спорта у Београду.

Тимови састављени од амбасадора, дипломата и представника амбасада у Србији и других институција такмичили су се за комеморативни пехар и медаље. Идеја и главна тема овог јединственог спортског догађаја је помоћ најугрожењим и промоција здравог и активног стила живота.

Од организатора сазнајемо да је циљ Хуманитарног турнира било је прикупљање средстава, уз помоћ свих такмичара, за Одељење за хематологију и онкологију Универзитетске дечје клинике у Тиршовој у Београду.

На отварању турнира присутнима се обратио помоћник Министра омладине и спорта Дарко Удовичић, члан Градског већа Града Београда проф.др Фадиљ Еминовић, затим доц. др сц. мед. Синиша Дучић, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој у Београду, као и отправници послова Амбасаде Републике Пољске и Амбасаде Републике Словачке, Анџеј Кинђук и Игор Венцел.

Током турнира паралелно су се играли мечеви на три терена за мали фудбал, а учествовали су тимови Амбасада: Чешке Републике, Финске, Француске, Грчке, Италије, Немачке, Пољске, Русије, САД, Словачке, Украјине, Велике Британије, Северне Македоније, Словеније, Мађарске, Ирана и Аустрије, и институција: Делегације Европске уније у Србији, Мисије ОЕБС-а и Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Присутни гости уживали су у јединственом фудбалском спектаклу, а поједине Амбасаде припремиле су традиционална јела и пића својих земаља, тако да су у паузама између утакмица такмичари могли да окусе бројне специјалитете.

Прво место освојио је тим Амбасаде Руске Федерације у Србији, друго место тим Амбасаде САД, а треће место освојио је тим Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Организатори су се побринули да све екипе које су учествовале добију медаље, а победници су освојили и комеморативни пехар турнира.

Хуманитарни турнир су подржале компаније Кока кола и Књаз Милош.

број коментара 0 Пошаљи коментар