Беч: Викенд посвећен жртвама НАТО агресије

"СПКД Просвјета" заједно са "Одбором за обележавање 20 година од НАТО агресије", позива на заједничко окупљање 23. и 24. марта, којим се обележава 20 година од НАТО агресије на Србију.

Субота: 23. март 2019. 18.00 ("Riverbox"Johann-Böhm-Platz 1, 10. Stockwerk, Liftgruppe A, 1020 Wien) Зграда Аустријског савеза синдиката, метро У2, станица Донаумарина (U2,Donaumarina), пројекција филма "Тежина ланаца" са аутором Борисом Малагурским. Отварање и презентација
изложбе СПКД Просвјета Аустрија: "Наш зид плача - неправда и бол" поводом помена на 20 година НАТО агресије на Србију.

Недеља: 24. март 2019. 13.00 "Riverbox"Johann-Böhm-Platz 1, 10. Stockwerk, Liftgruppe A, 1020 Wien, Трибина/симпозијум о 20 година од бомбардовања са гостима, потом
дискусија. 18.00 (Ballhausplatz, Wien), "Шетња за мир" 19.00 (Stephansplatz, Wien) - Завршни скуп.

"Прилика је да се, ми у Бечу, који нисмо заборавили, окупимо и поменемо наше жртве, да потражимо правду и да сачувамо сећање на учињене неправде и злочин.

Да покажемо да можемо да се окупимо, одговорно, у реду и миру, достојанствено и у великом броју. Да покажемо нашим суграђанима да нисмо, нити ћемо икада заборавити бомбе које су падале на нашу децу, браћу, родитеље, на људе који то нису заслужили.

Да се не би поновило, никоме, никада више", каже Срђан Мијалковић, председник СПКД Просвјете у Бечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво