Промоција РТС Планете у Чикагу

У Чикагу је, у оквиру "Недеље РТС Планете", одржана промоција мултимедијалне интернет платформе у Генералном конзулату Републике Србије. Ово је друга по реду промоција РТС Планете у граду који је други по броју Срба у свету.

"Недеља РТС Планете" настављена је у окриљу чикашких облакодера, у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у овом граду.

Присутне је поздравио конзул жеран Дејан Радуловић.

"Заиста ми је велико задовољство што смо имали прилику да и у Генералном конзулату у оквиру "Недеље РТС Планете" у Чикагу представимо нову мултимедијалну платформу РТС- а. Сматрам да је ово врло значајно, да се и наши грађани у расејању упознају", за РТС изјавио је конзул жеран Републике Србије у Чикагу, Дејан Радуловић.

Татјана Ћитић и Жикица Живковић су представили део великог броја интересантних прилога и емисија које се могу видети преко апликације, уз могућност гледања РТС програма уживо.

"Мислим да је ово заправо права адреса са које треба да оде информација о значају РТС Планете за српско расејање и за све Србе који живе овде у Чикагу а којих је много. Мислим да наше две институције и држава и овај пројекат који је од националног значаја и треба да буду негде у синергији, да то јесте једна врло значајна мисија у смислу јачања везе између матице и расејања.", рекла је Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за развој РТС- а.

Био је интересантан сусрет др Жељка Атлагића, о коме смо говорили раније на РТС- у као редовном гледаоцу РТС Планете, и др Татјане Ћитић.

"Стварно ме радује прво јер су дошли, радује ме да су почели један овакав пројекат, то је, ја мислим први корак али види се ту једно мајсторство тих људи које ми гледамо. Да ли је то Шареница или неки други програм, овакав или онакав, оно што ово показује је мајсторство у свему томе. Радује ме што можемо да попричамо о неким лепшим стварима и некаквим другим могућностима", рекао је др Жељко Атлагић.

Први део "Недеље РТС Планете" у Чикагу протекао је успешно. Предвиђене су још две презентације, једна је у суботу увече у овдашњем популарном ресторану "Скадарлија", а у недељу у Српској православној цркви на Лиланду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво