Деца из Пакраца и Липика у посети Бањалуци

Заменик градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, уприличио је 10. новембра 2018. године пријем за групу ученика основних школа са подручја општина Пакрац и Липик, у оквиру пројекта Већа српске националне мањине под називом „Јачање образовања на српском језику и писму међу децом Пакраца и Липика“.

Пожелевши добродошлицу гостима, Амиџић је изразио задовољство што је Бањалука део овог пројекта који јача образовање, културу и историју спрског народа.

"Срећни смо што смо могли да угостимо наше госте и пријатеље из општина у Западној Славонији у којима има велики број повратника и да тако јачамо сарадњу. Неопходно је радити на очувању српског језика и писма, те јачању националног идентитета српског народа" - казао је Амиџић.

Малишани су обишли знаменитости града и ово је само један корак у интензивирању сарадње између Бањалуке и западнославонских општина.

Заменик градоначелника Пакраца Никола Ивановић, оценио је да је за српску децу изузетно значајно што ће посетити културне знаменитости Бањалуке.

"Драго ми је што ћемо проширити нашу сарадњу и што ће представници институција из овог града посетити Западну Славонију и српске повратнике. Подршка нам изузетно значи да би остали оно што јесмо" - рекао је Ивановић.

Пројекат "Јачање образовања на српском језику и писму међу децом Пакраца и Липика" реализује Веће српске националне мањине Града Пакраца, а суфинансиран је на конкурсу Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво