Видовданска манифестација у Барбарану

У Барбарану, недавно је одржана јесења манифестација удружења "Видовдан”из Вићенце, под називом "Ој Косово, колевко јунака, ој божуре, цвеће девојака!" У програму су учествовала многа културно-уметничка удружења као што су: "Јелек" из Арзињана, "Свети Сава" из Валдања, "Хомоље" из Креаца, "Вељко Дугошевић" из Кучева и оркестар "Олуја", такође из Кучева.

Дружење је, читањем песама поткрепила књижевница Рада Рајић Ристић, која је своје стихове читала на италијанском, а Светлана Станојловић на српском.

Локални хор из Барбарана са карактеристичним називом "Боље је певати" дало је посебну ноту сарадње и културне размене између локалног становништва, њихових институција, наших суграђана и представника наших удружења.

Манифестацију су подржале и локалне институције. Није изостала ни домаћа, традиционална кухиња, тако да гости нису остали гладни.

Манифестацију " Ој Косово, колевко јунака, ој божуре, цвеће девојака!" смо организовали са циљем да се наши људи окупе и друже уз музику, песму, стихове и добру трпезу. Два-три пута годишње удружење " Видовдан"орагнизује ову врсту манифестације, дружења управо са циљем да се видимо, сарађујемо и тако будемо на окупу бар у таквим приликама, пошто су свакодневица и обавезе препрека чешћим сусретима. Задовољан сам исходом и посетом. Желим да се свима захвалим на напору, труду и великој жељи да ова манифестација има добар одзив. Користим ову прилику да се одужим речима похвале свим учесницима у програму, као и представницима удружења"Круне", "Мокрањца", "Капије Шумадије" и српског клуба риболоваца , а поготову фотографима Ненаду Мартиновићу и Војчету Несторовићу који су наши верни пратиоци и без чијих апарата није могао ни да се замисли овај свечани сусрет" рекао је Дејан Митић и додао...

"Посебно морам да истакнем да Лука Крако, италијански студент, који је за дипломски рад изабрао Србију и српски народ и његову културу, помогао око припреме програма, читао народну епску песму о Марку Краљевићу на италијанском и у својству конобара служио наше госте. Дакле, помоћ са свих страна. Срби и Италијани, раме уз раме, за учвршћивање међуљудских односа. Боље од овога није могло", закључио је председник удружења "Видовдан" из Вићенце, Дејан Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво