Конзуларни дан у Фениксу

Генерални конзулат организује Конзуларни дан у суботу, 3. новембра током Српског фестивала у православном храму Светог Саве у Фениксу, Аризона.

Представници Генералног конзулата ће 3.новембра бити присутни у  храму Светог Саве у Фениксу и биће у прилици да приме захтеве и одговарају на питања из конзуларне надлежности.

"Ово се не односи на подношење захтева за пасош, јер се ови захтеви могу искључиво поднети у просторијама Генералног конзулата. Овом приликом ће бити могуће да се потпишу и овере овлашћења, посебно она која се односе на наследна права и некретнине у Србији", наводи се у саопштењу конзулата.

За оверу датих овлашћења у прописаној форми је неопходно да се текст овлашћења унапред достави у Word формату, написан на српском језику, ћириличним писмом, на и-mејл info@scgchicago.org. Истовремено је неопходно доставити и копију важећег идентификационог документа (важећи пасош Р.Србије). Уколико давалац овлашћења нема важећи пасош Р.Србије, неопходно је доставити копију америчког важећег идентификационог документа (пасош, зелена карта или возачка дозвола). По пријему е-mail-а са наведеним документима, Генерални конзулат ће доставити упутство у вези са плаћањем конзуларне таксе.

Овера докумената неће моћи да се реализује на лицу места уколико нису достављена на горе описани начин.

Генерални конзулат позива све држављане Републике Србије у Аризони да искористе ову прилику и овере потребна документа или се сретну са представницима Генералног конзулата ради питања из конзуларне недлежности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво