"Српски екран" из Будимпеште на програму РТС Свет

Од јесени, Медијској мрежи српске дијаспоре прикључиће се "Српски екран", емисија Мађарског јавног сервиса (МТВА, Будимпешта).

На основу споразума о сарадњи, потписаног 17. новембра прошле године на Палићу између Радио-телевизије Србије и Мађарског јавног сервиса (МТВА, Будимпешта) емисија "Српски екран" од ове јесени ће бити емитована у оквиру Медијске мреже српске дијаспоре на програму РТС Свет. 

Гостујући у Београду, Снежана Миливојевић, уредница емисије "Српски екран" у разговору са одговорним уредником Програма за дијаспору, Дејаном Глигоријевићем, изразили су обострано задовољство договореном сарадњом. Српска редакција у Мађарском јавном сервису имаће прилику у свом термину да емитује емисије културно образовног, научног и еколошког садржаја РТС- а које се баве познатим личностима и догађајима из српске историје, природним лепотама али и еколошким проблемима у Србији. 

Емисија "Српски екран" постоји већ 26 година. Једина телевизијска емисија на српском језику у Мађарској, у трајању од 26 минута, први пут је емитована 12. септембра 1992. године. Њен оснивач и дугогодишњи уредник био је Стеван Поповић. Од тада се много тога променило, број емитовања емисије, њени термини, као и чланови редакције.

Поред праћења друштвено-политичког положаја Срба у Мађарској, догађаја на пољу образовања, културе и верских догађаја, као и односа са матицом, емисија обрађује и многе друге историјске, историографске, социолошке, документарне теме и различита кретања у Мађарској и региону која директно и индиректно утичу на српску заједницу Мађарској.

Мисија мале али одабране екипе емисије "Српски екран"  је да Србима у Мађарској, затим Мађарима у Мађарској, сународницима и свим осталима, прикаже оно што је најбоље и најлепше у српском народу и оно што је заправо његова суштина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво