Крос РТС-а у Атини

Десети крос РТС-а одржан је на 1100-ом километру од Београда, на Паниониос стадиону у Атини. Више од стотину српске деце свих узраста која похађају Прву допунску школу на српском језику у том граду, учествовало је на овогодишњој манифестацији.

Са ученицима из допунске школе, трчали су и студенти који на Филозофском факултету изучавају српски језик и омладинци из Клуба Панионис, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Оља Вукосављевић.

Осим трка, најмлађи су се окушали и у низу атлетских игара, попут скока у даљ и бацања копља. "На стадиону се вијорила српска застава, а на спортској стази наша деца су осетила да су део великог догађаја", каже учитељица Биљана Турањанин и подсећа да је реч о манифестацији која сваке године окупља више од пола милиона деце у отаџбини и дијаспори.

После трке, председница Родитељског савета Прве допунске школе на српском језику у Атини, Жељка Лакић, поделила је учесницима медаље и истакла да је то добар начин да се деци приблужи спорт, али и да је реч о једном од светионика српства у дијаспори.

Спортски празник у организацији Прве српске допунске школе у Атини, својим присуством подржали су многи родитељи, руководство Клуба Паниониос које је предводио његов председник Адонис Василопулос, и представници Амбасаде Републике Србије, конзул Милан Вукосављевић и други секретар Немања Диковић, као и српско свештенство у Атини.

Иако нису бројни као Срби у Немачкој и Аустрији, Срби из Атине поручују да их има довољно да у великом броју учествују на манифестацији као што је Крос РТС-а, као и да је то одлична прилика за међусобно упознавање Срба који живе у петомилионској Атини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво