Медијска мрежа српске дијаспоре:Спона, РТС Свет, 18.55

На почетку мартовског издања емисије "Спона" из Беча, уреднице Вере Марјановић, говори млада модна дизајнерка, Јана Владушић. Након што је завршила факултет за комуникологију и магистрирала на Универзитету у Бечу, Јана је почела да ради у једној аустријској институцији у области интеграције.

Међутим, жељна нових пословних изазова, своје модне идеје, које је с успехом примењивала на сопственој одећи, преточила је у колекцију разнобојних капута, који се производе у Србији, а оригиналношћу боје сивило бечке зиме. Јана говори о сопственој потреби, тако карактеристичној за младе људе, да остане своја и препознатљива, изван стереотипа и стега које намеће свакодневица.

Следи прилог са модне ревије Горана Бугарића, који се пуних десет година вредно и успешно бори за место на захтевној модној сцени у Бечу. Његови прилично ексцентрични и оригинални модели, намењени женама различитих старосних доби и фигура, слика су разноликости бечког друштва. Због своје отворености и посебности, омиљен је у граду, а његов атеље често је место окупљања колега и уметника. Но, мада је препознат као талентовани аустријски дизајнер младе генерације, Горан се увек с љубављу враћа Србији.

Душан Сретовић је студент четврте године на бечком Универзитету за музику, у класи наше прослављене пијанисткиње Наташе Вељковић, која у емисији говори о његовом вансеријском таленту. Међутим, овај младић није посебан само због своје везаности за музику, него и зато што је са једанаест година доживео несрећу и остао без леве ноге. Данас носи протезу и успешно гради пијанистичку каријеру. У емисији Спона говори о радости што су му руке остале неповређене, па је наставио да свира клавир. Од Душана Сретовића се, дефинитивно, може учити.

Уредник серијала Медијске мреже српске дијаспоре Мирјана Раичевић Тасић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво