Заједничком књигом умножиле радост стварања

Тања и Мирослава Радојевић, представиле су своју прву заједничку књигу на књижевној вечери одржаној у Конзулату Републике Србије у Цириху.

Сањам обале среће наших дана и Видимо се ујутру, ауторке Креативне радионице Балкан, повезале су у једну књигу и у Конзулату Републике Србије у Цириху, са пријатељима и бројним гостима поделиле радост заједничког стварања.

Ретко се дешава да мајка и ћерка издају заједничку књигу, а специфичан начин на који су је представиле публици и оригинална форма Издавачке куће Креативна радионица Балкан, изазвале су лепу емоцију код свих присутних.

Гости пристигли из Београда изнели су своје импресије о раду ове две поетесе. Тања Јанковић, филолог дирнула је све присутне речима да је заслуга појединца јако битна у сваком друштву, јер само заслугама и несебичним давањем чинимо тај круг где појединац прераста у друштво-здраво друштво и да је најлепше када нас заједничке успомене повежу ма где да јесмо.

Карло Астрахан, уредник Библиотеке Милутин Бојић из Београда анализирао је песме ове две књижевнице и готово расплакао публику. И као што је рекао, "свака срећа произилази из великог бола, а срећа је трен као овај сада у којем се радујемо једни другима" - радост је био заиста сваки моменат ове дивне вечери.

Генерални конзул, Зоран Јеремић, пожелео је гостима добродошлицу и похвалио идеју о заједничкој књизи Тање и Мирославе Радојевић, а Карло Астрахан му је уручио књиге и чланску карту Библиотеке Милутин Бојић, поклон Библиотеке.

Овакве вечери не би биле комплетне да их својим чаробним вокалима и музичким тоновима не улепшају Данијела Бјелица, сопран, Божица Боба Недељковић етно извођаћ и Дејан Зорић, акустичар и глумац. Певало се са њима у глас, а спонтаност и присна атмосфера заслужни су за осећај који се не заборавља.

Већ сутрадан организовано је још једно дружење са ауторкама у Српском културном друштву.

Након поздравне речи Слађане Сетенчић, председнице Друштва, многобројна публика уживала је у дивним стиховима мајке и ћерке, које су заједничком књигом јединственом у поезији, писаном у четири руке, два срца и једном идејом водиљом - љубављу, још једном показале значај писане речи у повезивању матице и дијаспоре.

Многобројни гости увеличали су својим присуством ово вече. Специјално за ову прилику из Стразбура допутовао је и истакнути писац и ромолог Незири Неџмедин​ са породицом. Колеге писци из Удружења српских писаца подржали су својим доласком ово дивно вече, на којем су, такође, подељене чланске карте београдске Библиотеке Милутин Бојић.

Лепе моменте и ове вечери забележио је уметнички фотограф Ердбоб Мики, а програм је водила Виолета Алексић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво