Имендан епископа Андреја

На дан Светог апостола Андреја Првозваног, 13. децембра, епископ аустријско-швајцарски и администратор Епархије франкфуртске и свенемачке Андреј, на посебно свечан начин, обележио је празник свог небеског заштитника.

Одмах после јутарњег богослужења, одржаном у најстаријем српском храму у Бечу, посвећеном Светом Сави, владика је у госте примио Татјану Петернек Алексић, новинарку и Зорана Шкрбића, сниматеља Радио Телевизије Србије, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Миодраг Мецановић.

Са њима је током дана, у својој резиденцији и приликом обиласка аустријске престонице, опширно разговарао, а цео разговор је сниман за потребе популарне емисије ТВ лица... као сав нормалан свет, коју већ 15 година, на Радио Телевизији Србије води и уређује Тања Петернек Алексић.

Ова емисија је једна од најгледанијих на овим просторима, а Тања се руководи тиме „да су гледаоци жељни добрих и паметних људи који говоре о томе колико је важно живети сваки дан на најбољи могући начин, волети породицу и пријатеље".

У време божићног поста, правог саговорника, са великим животним искуством, интересантном биографијом и духовном снагом, нашла је у личности епископа Андреја, а први део емисије требало би да буде приказан на Бадње вече, 6. јануара.

Поводом свог имендана, епископ Андреј је увече, у новообновљеној резиденцији приредио свечани пријем, са посним послужењем, коме су такође присуствовали аутори познате емисије, као и епископова мајка, протиница Маријана, свештенство из Беча и околине са својим породицама, мр Драган М. Макојевић, директор добротворне фондације СПЦ Човекољубље и други.

Пријем су посебно украсили милозвучни гласови мешовитог црквеног хора Корнелије Станковић из Беча, којим руководи и диригује Бисерка Васић.

Познат као велики љубитељ музике, владика Андреј је својим доласком на трон епископа аустријско-швајцарски 2014. године, иницирао оснивање овог црквеног хора.

На крају прелепог дружења, епископ је за своје госте отпевао неколико песама, пратећи се на гитари, што је, као и увек у таквим приликама, одушевило присутне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво