Српска разгледница из Америке, на РТС САТ у 18.55

У новом издању емисије "Српска разгледница из Америке", коју припрема и води Александар Жигић, између осталог, видећемо како је протекло представљање књиге Кринке Видаковић Петров "Срби у Америци", у верзији на енглeском језику, одржано у Чикагу.

О књизи Срби у Америци, говорио је владика западноамерички Максим, јер је издање које је ауторка превела на енглески, изашло преко Себастиан преса, из ове епархије. Владика Максим рећи ће више детаља о књизи и њеном значају, као и о другим активностима у Западноамеричкој епархији. Ауторка књиге, амбасадор Кринка Видаковић Петров испричаће шта јој је дало инспирацију да напише једну овакву књигу и како је радила на истраживању материјала.

У емисији ћемо видети и једну од игара ансамбла Опленац из Чикага са њихове прославе 50 година постојања и рада. Певаће нам Слађана Ристић, Београђанка која последњих неколико година живи у Чикагу.

Прослављени српски кошаркаш Бобан Марјановић саговорник је од којег сазнајемо како он гледа на то што чека своју шансу да добије већи број минута у тиму Детроит Пистонса. Марјановић говори и о утисцима са утакмице у Милвокију, као и о његовој реакцији на утакмице његовог некадашњег тима, Црвене Звезде.

Емисија је на РТС САТ у 18.55, реприза у 02.10. 

Уредник серијала Медијска мрежа српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво