Санкт Гален: Књижевно вече у Градској библиотеци

Ова јесен у српској заједници у Швајцарској препуна је лепих културних догађаја. Тако је било и 11. новембра у Градској библиотеци у Санкт Галену (Stadtbibliothek St.Gallen - intekulturelle Bibliothek LibraForum) где се Удружење српских писаца представило љубитељима писане речи.

Вића Митровић, књижевник и члан Удружења српских писаца у Швајцарској, у сарадњи са Градском библиотеком у Санкт Галену и Кристом Оберхолцер, библиотекарком, организовао је ову интерактивну културну размену, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Виолета Алексић.

Бројни гости су подржали ову идеју, о чему сведочи пуна сала. Вече су отворили Божица Боба Недељковић, вокална солисткиња етно песама и акустичар и глумац Дејан Зорић. Водитељи програма били су Вића Митровић и Виолета Алексић. Председник удружења српских писаца у Швајцарској, Милисав Ђурић поздравио је госте и представио Удружење.

Чланови, од којих су неки дошли и из Немачке, представили су се својим литерарним радовима. Многи челници других удружења били су у публици, као што су чланови СПКД Просвјете у Швајцарској, председник др Чедомир Паповић и подпредседник дипл.инг. Слободан Песељ, и Драган и Лола Ђерић испред књижаре Фреска.

Својим присуством ово вече су улепшали и гости из Београда, књижевница и новинарка Драгана Ћатић и калиграф, филолог и иконограф Татјана Јанковић. Татјана Јанковић је поклонила библиотеци свој калиграфски рад који је одушевио све присутне, а удружење је представило и три нова члана на радост свих који воле поезију.

Криста Оберхолцер је прокоментарисала да је то вече одлична идеја, која је заинтересовала швајцарску публику да ближе упозна наше писмо и литерарне радове.

Након официјалног дела програма, дружење се наставило уз песму и закуску коју су припремиле вредне руке наших жена у Ст.Галена. На зидовима где су великани литерартуре из читавог света оставили своје потписе и поруке, уписали су се и чланови Удружења српских писаца у Швајцарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво