Српски месец културе у Абу Дабију

Art Hub, центар уметности и културе у Абу Дабију, угостиће Србију и њене ликовне ствараоце 5. фербуара 2018. године. Ово је први пут да ће Србија у овом граду представити своју културу и уметност током читавог месеца.

Важност овог пројекта се огледа у томе што Абу Даби тежи ка стварању нове платформе за уметност, градећи Лувр, Гугенхајм, велика бијенала, позивајући најбоље ствараоце из целог света, што је од изузетног значаја за наше ствараоце који ће представљати земљу.

То су Јелена Средановић, доктор графике, Миодраг Перић, дипломирани вајар и члан бројних иностраних удружења, Наод Зорић, магистар сликарства, Гала Чаки, доктор сликарства.

Радови ових стваралаца биће приказивани на великим сајмовима уметности, галеристима и колекционарима, којима обилује Абу Даби.

Ово је први пројекат Гале Чаки подржан од стране Министарства културе и уметности, амбасаде Србије у УАЕ, и као такав има тенденцију ка стварању дуготрајне везе између Србије и Абу Дабија.

"Велика ми је част што ће мој први пројекат Месец српске културе и уметности у Абу Дабију бити остварен у фебруару 2018. године. По први пут ће Србија имати прилику да представи своју културу и уметност у Центру за уметност у Абу Дабију. Велику захвалност дугујем Министарству културе и информисања, као и министру Владану Вукослављевићу и амбасадору Милошу Перишићу на подршци. Надам се и верујем да ће и други ствараоци из Србије имати прилику да покажу свој рад у земљи која је данас стециште развитка, како на пољу привреде, тако и на пољу уметности и културе", каже Гала Чаки за Програм за дијаспору РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво