Промоција Београда у Љубљани

Туристичка организација Београда(ТОБ) је 18. и 19. септембра успешно представила туристичку понуду нашег града на словеначком тржишту.

Промоција Београда је конципирана у три сегмента, пише у саопштењу ТОБ-а. Конференција за медије је одржана у Градској кући уз присуство већег броја медија и представника туристичке индустрије Љубљане и Београда. Конференцији је присуствовао Зоран Јанковић, градоначелник Љубљане. Присутнима се обратила амбасадорка РС у Словенији, Зорана Влатковић.

Презентација Београда за словеначко тржиште у овој години је фокусирана на понуду за кратки градски одмор, догађаје и културне манифестације, актуелне туристичке програме и новогодишње празнике.

Туристичка понуда Београда промовисана је кроз богат промо материјал изложен на инфо пулту у центру Љубљане. Словенци, као и гости Љубљане су показали велико интересовање како за културна и спортска дешавања тако и традиционално за city break програме и новогодишње аранжмане.

Велико интересовање је изазвала атрактивна промоција Београда на различитим туристичким амбијенталним целинама у Љубљани. Девојке и младићи у српским градским и народним ношњама, уз хор и кратке представе, извели су уметнички програм и уједно делили брошуре о Београду.

У банкет сали хотела Слон приређена је свечана вечера за допломатски кор, медије, колеге из туристичке привреде, уз пригодан културно уметнички програм. Захваљујући подршци Амбасаде РС у Словенији, међу званицама на свечаној вечери били су посланици у Европском парламенту, чланови дипломатског кора: амбасадори Грчке, Азербејдзана, БиХ, Ирске, Црне Горе, као и званицници града Љубљана.

Ученици уметничке школе Лујо Давичо су извели пригодан сценски наступ. У оквиру вечерњег програма организована је изложба социјалног женског предузетништва као изузетно важан део нашег концепта промоције. На изложби су присутни имали прилику да уживају у прелепим уникатним радовима ручне израде удружења: Биоидеа, Етно Ана, Завичајни мостови...

Туристичка организације Београда представила се и на Међународном сајму туризма у Москви, од 19. до 21. септембра. Делегација ТОБ је обавила низ разговора са представницима највећих туристичких агенција и организација из Москве и Русије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво