Победник из сенке: Бранимир Илић Тајлер

У години јубилеја, три деценије од освајања светског злата на јуниорском првенству кошаркаша у Бормију, о златним генерацијама југословенске и српске кошарке, родном Пироту, кошаркашкој академији и животу у Кавали, за Програм за дијаспору РТС говорио је Бранимир Илић, кондициони тренер југословенске јуниорске репрезентације од 1985. до 1991. године. Емисија је вечерас на Сателитском програму у 18.55, реприза у среду, 13. септембра у 13.05.

Бранимир Илић је у свом родном Пироту знан као Тајлер. Као одличан фудбалер, надимак је добио по чувеном крилу Манчестер Јунајтеда.

Знање и енергија овог професора физичког васпитања учинили су да Пирот седамдесетих и осамдесетих година 20. века постане озбиљно конкурентан скијашки и атлетски центар.

Бранимир је низ година тренирао и водио смучаре „Миџора". Потом је у висине уздигао Атлетски клуб „Пирот". Тајлерови кондициони тренинзи били су праве мале атлетске бравуре. За иновације на том пољу много пута је награђиван.

Бранимир Илић већ 25 година живи у Кавали. Као кошаркашки тренер изградио је име и ауторитет у овом граду. Воли Грчку али навија за Србију. И верује да наши кошаркаши могу, ускоро, до новог европског злата.

Аутор и уредник Мирјана Николић

Сниматељ Бобан Грчић

Реализатор Марија Средојевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво