На Крову света, за кров над главом

Снежана Радојичић, дигитални номад и светски циклопутник, писац и блогер, путује бициклом по свету од 2011. године. Њено путовање постало је начин живота. Овог лета је у Кини, али и увек са Србијом на вези. Пре десетак дана најавила је ново велико путовање, вожњу на Памирском платоу, другом највишем путу на свету, који се назива Светим Гралом бициклиста, али и своју прву хуманитарну акцију. Прикључите се!

ДО КРОВА, ЗА КРОВ назвала је Снежана ову своју хуману иницијативу. Возиће Памирским платоом у Таџикистану и прећи преко превоја високог 4.655 метара.

На друштвеним мрежама написала је следеће:

„Када сам тек почињала да планирам ту туру, до мене је стигла прича о једној породици којој је потребна помоћ. По много чему необична и веома емотивна, дотакла ме је и покренула. И идеја се сама наметнула: предстојећу вожњу посветићу баки Живани Ђоловић и њеним унуцима, сирочади Душану и Душици из села Горња Добриња код Пожеге, који не само што немају готово никакве изворе прихода, већ ни основне услове за живот. Попећу се на превој висок 4.655 метара надморске висине, да бих прикупила симболичних 4655 долара, колико је најмање потребно за завршетак њихове куће која је само озидана, без струје, воде и изолације. Возићу на Крову света, за кров над њиховом главом."

"Ако вас је ова најава заинтересовала, кликните на линк за краудфандинг кампању коју сам осмислила. Одвојте четири минута за видео, а након гледања, поступите онако како вам ваше срце буде рекло."

"Сложићете се, када би свако уплатио само по 100 динара, или 1 долар, те паре би се очас сакупиле - наше мало, овој породици било би велико - до крова велико. Зато, хајмо да им заједно помогнемо колико можемо" позива на хуманост Снежана Радојичић.

"Сваки динар, сваки цент биће прослеђен баки Живани. Трошкове моје туре покривам сама, а све што се сакупи током ове вожње, све до задње паре намењено је породици Ђоловић" истиче Снежана."

На Снежанином блогу се могу сазнати и детаљи бициклистичке руте на Памирском платоу, другом највишем путу на свету. Између осталог и да се Снежана недељама неће спуштати са висина изнад 3.500 метара, да ће прећи десетак превоја преко 4.000 метара, као и највиши врх, Аикбаикал, на 4.655 метара надморске висине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво