Сер Пол Џаџ у посети Београду

Сер Пол Џаџ, председник Британско-српске привредне коморе (БСПК), је у званичној посети Београду, у пратњи чланова Управног одбора организације. Представници БСПК ће се, између осталих, сусрести са: Расимом Љајићем, потпредседником Владе и Министаром спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Ненадом Боровчанином, замеником председника општине Стари град, Зораном Петровићем, чланом управног одбора Српске академије науке и уметности, и удружења индустријског сектора Привредне коморе Србије.

"Ова посета се одржава у веома значајном тренутку. Након што је Велика Британија изгласала да напушта Европску унију, ми желимо да пошаљемо поруку да то не значи да се Британија повлачи у економску изолацију. Напротив, ми се залажемо за одржавање и развој трговинских односа, не само са државама чланицама Европске уније, него и широм света. Велики део мисије Британско-српске привредне коморе је да осигура наставак успешног развоја трговинског односа Уједињеног Краљевства и Србије у овој новој дипломатској и економској стварности", рекао је Сер Пол после радног доручка са британским амбасадором Денисом Кифом.

Обилазак се у петак завршава пријемом у новоотвореном београдском хотелу City Savoy, који ће бити домаћин до сада највећег окупљања чланова и пријатеља Британско-српске привредне коморе.

"Ми смо одушевљени повећањем броја чланова БСПК у 2016. години. Сада са око стотину чланова, Комора са задовољством поздравља долазак нових чланова, као што су AstraZeneca, British Motors, Карановић & Николић,and MACE, са којима очекујемо дугу и плодну сарадњу", рекао је Тахир Хасановић, потпредседник БСПК.

Поред сарадње са британским компанијама у Србији, БСПК такође промовише пословне интересе Србије у Уједињеном Краљевству.

"Сведоци смо повећања интереса за српске производе у Уједињеном Краљевству, и ми помажемо да све више компанија дође на британско тржиште. У првој половини 2017. године промовисаћемо српске дизајнере на Недељи моде у Лондону, као и трговинску мисију српских компанија на северу и у централном делу Енглеске", рекла је Јадранка Дервишевић-Китарић, један од директора из Лондона која је у посети Београду.

Представници Британско-српске привредне коморе из Лондона ће боравити у Београду до понедељка 19. децембра.које показују интерес за пословање са Србијом.

Сер Пол Џаџ, председник Британско-српске привредне коморе, је добро позната и цењена личност у британским пословним, политичким и филантропским круговима. Сер Полова каријера је отпочела у сектору хране и пића, уз лидера на тржишту Cadbury Schweppes and Premier Brands, а такође је председавао организацијом Храна из Велике Британије, коју је основала Влада са циљем промовисања извоза британских прехрамбених производа. Затим, радио је у одборима компанија укључујући Boddington Group, Grosvenor Development Capital и WPP Group. Данас је председник фонда Schroder Income Growth.

Сер Пол је био генерални директор Конзервативне странке (која чини тренутну Владу Велике Британије), а такође је радио као саветник у Кабинету премијера Велике Британије. Он је преузео на себе велики број волонтерских активности, радећи у скупштини Града Лондона (финансијски центар Лондона), затим као председник Краљевског друштва уметности, и као председник Акредитованог института за менаџмент Chartered Management Institute и Акредитованог института за маркетинг Chartered Institute of Marketing. Тренутно је члан Саветодавног одбора за предузетништво при Светској банци. Сер Пол се, такође, у великој мери бави добротворним радом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво