BaNeFF на турнеји по Шведској

Након премијерног приказивања у Стокхолму ревија српских филмова је наставила турнеју по Шведској. Прва станица био је град Весторос, а наредног викенда пет најновијих филмова српске филмске индустрије видеће публика у Малмеу.

На првом Balkan New Film Festival - у (BaNeFF) представљена је најновија српска продукција. У Стокхолму је 18. и 19. фебруара премијерно је приказано пет филмова у најстаријем биоскопу главног града Шведске - Зита. Након Стокхолма, филмове је видела публика у Весторосу, а за наредни викенд, 24., 25. и 26. фебруара најављена је ревија филмова у Малмеу, позоришној сали културног удружења Inkonst.

Хелена Даниелсон, шведски филмски продуцент и копродуцент филма „Бели, бели свет" биће почасни гост филмске ревије у Мaлмеу, а након тога БаНеФФ наставља за Гeтеборг, а у априлу завршава шведску турнјеу у Умеу.

На програму БаНеФФ-а су Бели бели свет - Олега Новаковића, Тилва Рош - Николе Лежаића, Шишање - Стевана Филиповића, Чекај ме ја сигурно нећу доћи - Мирослава Момчиловића и Монтевидео, бог те видео! - Драгана Бјелогрлића.

На свечаном отварању фестивала у Стокхолму присуствовали су Душан Црногорчевић, амбасадор републике Србије, као и представници амбасада Словеније, Босне и Херцеговине, Румуније, Бугарске, Македоније као и представници Министарства спољњих послова Шведске. Манифестацију је пратила шведска државна телевизија СВТ.

Јелена Мила из Justin Theatre Production-а истиче позитивне реакције бројне публике. На отварању су говорили Стеван Филиповић , редитељ филма Шишање и шведска глумица Лена Ендре. Драган Бјелогрлић, продуцент и редитељ, чије је филм „Монтевидео, Бог те видео" такође приказан, није стигао на отварање фестивала иако је његово присуство раније најављено. BaNeFF-у је уз извињење стигло и писмо подршке Бјелогрлића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво