Постаните кумови деци Космета

СПКД „Просвјета“ из Аустрије позива заинтересоване да се укључе у пројекат „Кумство дјеци на Косову и Метохији“. Акцију је покренула Светосавска омладинска заједница 2008. године. Када се пријавите координатору акције, добићете име детета и породице на Космету са којом ћете се окумити. О начину помагања и фреквенцији одлучују кумови!

Крајем 2007. године група младих родољуба, рођена и одрaсла у Аустрији покренула је акцију помоћи српском народу на Косову и Метохији. Били су окупљени око Светосавске омладинске заједнице у Аустрији, која је позивала на протесте, организовала сусрете, реновирала цркве, организовала хуманитарне концерте, повезивала матицу и дијаспору....

У Светосавској омладинској заједници је 2008. године, Нацртом о стипендирању деце, покренута племенита акција која је опстала до данас - "Кумство дјеци на Косову и Метохији".

Свештеници свих бечких парохија благословили су овај пројекат и подржавају га у даљем развоју. Небојша Стојковић је преузео координацију пројекта, уз подршку своје породице и неколицине људи. Тако до данас, дневно путује помоћ деци у разне општине на Косову и Метохији.

Око 60-так породица је до сада остварило кумство са децом на Косову и Метохији. Многи су своје кумове посетили, а неки су их довели у госте. Настала су чврста пријатељства.

СПКД "Просвјета" је једногласно одлучила да постане партнер у овом пројекту. Руководилац Пројекта је као и до сада Небојиша Стојковић, а координација сарадње са "Просвјетом" је поверена Ана-Марици Панић.

СПКД "Просвјета" у Аустрији позива све заинтересоване да се укључе у овај хуманитарни пројекат, а све информације можете наћи на сајту СПКД „Просвјете" и Светосавске омладинске заједнице у Аустрији. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво