Читај ми!

Већа DAB понуда у Чешкој

Понуда DAB радио станица у Чешкој проширена је са још три DAB станице, након што је недавно постигнуто да 50 одсто популације Чешке има прилику да слуша дигитални радио. Јавни сервис Чешке проширио је понуду станицама Radio Junior, Czech Radio Jazz и Czech Radio Plus.

Циљна група Radio Juniorа су деца од 12 година и млађи. На овој станици се могу слушати бајке и авантуристичке приче. Она такође емитује песме и вежбе за наставу предмета попут чешке граматике.

Czech Radio Jazz, који је до сада био познат као Eurojazz, емитује различите типове џез музике, док је Czech Radio Plus намењен за информативни програм.

"Чешки радио је спреман за дигитално емитовање и у техничком погледу и програмски", рекао је Петер Духан, генерални директор Чешког радија.

Он је додао да будући развој захтева сарадњу свих заинтересованих страна: државе, емитера, мрежних оператера, произвођача и дистрибутера пријемника. Чешки радио предлаже да се оснује национално тело које би координирало транзицијом - Национална асоцијација за дигитални аудио емитовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво