Потребно прикупити још трећину средстава

Национална кампања и велика хуманитарна акција “Да сви помогнемо” је у завршној фази. Недостаје још 16 милиона динара да би пројекат обезбеђивања домова за избегле и расељене успео.

Гостујући у емисији "Београдска хроника" Снежана Дивац, председница "Фондације Ана и Владе Дивац", изјавила је да је одзив акцији солидан и да недостаје још трећина потребних средстава.

"Новац скупљамо за стамбене зграде, тачније још за четврту зграду солидарности. Постоји локација у Великом Мокром Лугу, где је једна зграда већ изграђена, што је 20 и нешто станова, изградња друге две је у току и ми сада заједно са РТС-ом и свим људима који су се одазвали акцији скупљамо средства за ту четврту зграду. То би отприлике било за 22, 23 породице што је кров над главом за 60, 70 људи, после двадесет година њиховог избегличког живота." рекла је Снежана Дивац.

Србија је једна од пет земаља у свету са продуженом избегличком кризом. Захваљујући сарадњи Републичког комесаријата за избеглице, UNHCR и донатора- од 400 колективних центара средином деведесетих година, данас их је 28.

Снежана Дивац: "Акција је веома успешна. До сада смо скупили 38 милиона динара и потребно је још око 16 милиона динара. У акцију се укључило дванаест великих компанија, 5000 људи се укључило путем СМС порука на број 2112. Сада смо успели да организујемо путем наше веб странице фондацијадивац.орг да људи могу да уплаћују директно, преко рачуна."

Видео и аудио спотови медијске кампање и хуманитарне акције "Да сви помогнемо" емитују се на свим програмима у оквиру медијског система Радио- телевизије Србије. Међу личностима које се појављују и говоре у спотовима су и некадашњи олимпијски шампиони Владимир Грбић и Владе Дивац.

Снежана Дивац :

"Ето и у тим неким акцијама, највећим за нашу земљу, учествују и ти наши златни спортисти. Они нису само остваривали велике спортске резултате већ су постали и светски људи који су показали да великим радом и заједништвом може да се дође до резултата.

Један од досадашњих највећих донатора је Ребека Мек доналд, која је недавно била гост Београда. Она је дошла из Канаде, обишла градилиште где се гради зграда и посетила избеглице. Она је донирала сто хиљада долара али када је видела све, услове у којима они живе и шта смо успели да урадимо рекла је да ће да донира још сто хиљада. Тако да нам је још мало преостало да можемо да кренемо са градњом те четврте зграде.

Ово јесте феноменалан тренутак- олимпијски дух и заједништво, да се и даље сву укључе да бисмо док је још лепо време, кренули да градимо ту зграду.

Позивам све компаније и све људе да колико год могу, да се одазову на ову акцију и да стварно будемо и ми победници, што се тиче затварања колективних центара у Србији." рекла је Снежана Дивац, председница "Фондације Ана и Владе Дивац".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво