Indeks

Edukativne predstave i omladinski festivali.

U Domu omladine je aktuelna edukativna pozorišna predstava „Mi deca sa stanice Zoo" koja je programski prilagođena tinejdžerskoj populaciji, ali i studentima i drugima koji čine veoma bitan faktor u sprečavanju širenja jedne od najokrutnijih bolesti - narkomanije.

Radnja predstave odigrava se u gradu bez igrališta, sportskih terena, parkova i ostalih adekvatnih prostora za igru, jedino mesto gde su deca apsolutno slobodna je stanica podzemnog metroa - Zoo, na kojoj se droga prodaje „kao sladoled na štapiću." Predstava je učestvovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Nemačkoj, do danas ju je videlo oko 9.500 tinejdžera, a igrana je i povodom Svetskog dana borbe protiv narkomanije u organizaciji Unicefa i kancelarije Evropske komisije u Beogradu. Naš sagovornik biće reditelj i dramaturg Nenad Radović.

U toku su pripreme za „ISWiB" festival - 12. Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu koja svake godine okupi oko 250 studenata iz više od 50 zemalja sveta i predstavlja najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi. Studenti koji se prijave moći će da dele svoje stavove sa brojnim kolegama iz celog sveta, učestvuju u korisnim radionicama koje se bave aktuelnim problemima današnjice, koristeći različite metode kao što su mjuzikl, video, fotografija...

Kroz emisiju vodi Marina Zec.

broj komentara 0 pošalji komentar