Mladen Savković i Emilija Gašić

Emisija o sedmoj umetnosti

U pripremi je debitantski dugometražni igrani film 78 dana mlade rediteljke Emilije Gašić, u produkciji Miloša Ivanovića i Andrijane Sofranić Šućur. Ovaj projekat biće predstavljen u Veneciji, na radionici Bienalle College Cinema. Naime, za vreme 77. Venecijanskog međunarodnog filmskog festivala, dvanaest projekata je odabrano za deveto izdanje ove radionice, koja će biti održana od 3. do 12. oktobra. Na radionicu je bilo prijavljeno 188 projekata.

Ovaj film će kroz found footage žanr istražiti odrastanje generacija koje su sazrevale za vreme bombardovanja 1999. godine. U središtu scenarija Emilije Gašić je priča o tri sestre iz malog mesta u Srbiji koje snimaju svoju svakodnevicu tokom NATO agresije. Za današnju emisiju iz Njujorka se javlja rediteljka Emilija Gašić, koja će govoriti o ovom filmu, ideji, generaciji, životu u Americi.

Gost današnje emisije biće Mladen Savković, pr. Instituta Servantes, koji i sam ima svoj blog o kulturi i umetnosti Ključaonica. Biće reči o tome, ali ponajviše o filmskim aktivnostima Instituta Servantes, koje su uspešno sprovodili i za vreme vanredne situacije.

Takav je i program koji je u toku - besplatni filmski ciklus LGBT+ na španskom, koji čine filmovi iz Španije i Kolumbije, kao i jedan dokumentarac u meksičko-američkoj koprodukciji.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво