Priroda je za čoveka lek - čovek za prirodu bolest

Ekološki magazin

Beograd je bio deo najmasovnije klimatske akcije - Climathon se organizuje u više od sto četrdeset gradova sveta. Učesnici su smišljali rešenja za dva zadata problema: toplotna ostrva i upravljanje otpadom. Upoznaćete pobedničke timove i njihove ideje, koje imaju šansu da budu i primenjene.

Drugo mesto u izazovu Toplotna ostrva, osvojio je tim Re:WEB, a čine ga Milica Vidič, Anđelija Bojanović, Kaća Đorđević, Milica Stevanković i Petar Rakočević. Drugo mesto u izazovu Upravljanje otpadom osvojio je tim Arciklaža, koji čine Milica Milutinović, Tatjana Konjikovac, Danica Petrović i Andrijana Tmušić.

Meštani sela Vrmdža u Opštini Sokobanja slučajno su saznali da je planirana izgradnja šesnaest mini hidroelektrana u njihovom i okolnim mestima. Mnogi se bave turizmom, a sve je više onih koji život u velikim gradovima zamenjuju za uživanje u lepotama prirode Vrmdže. Sada se plaše da će upravo ono što je osnovna vrednost ovog kraja - biti uništeno, a na postavljena pitanja ne dobijaju odgovore.

Protest "Borba za Džekija" organizovan je kao odgovor na višemesečno organizovano trovanje životinja u gradovima Srbije, a upućeni su i zahtevi da se zaustavi zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima. Ne treba mnogo - samo da se poštuje i sprovodi Zakon o dobrobiti životinja, koji je na snazi duže od deset godina.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Edib Honić, novinar iz Novog Pazara i dvojac Alice in WonderBand - Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Ana i Marko pozivaju vas i na Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci i predstavu "Cvrčak i mrav na rođendanu" .

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара