Gošća je prof. dr Jelena Todorović

U današnjem izdanju emisije "U prvih pet" govorimo o baroku, ali u jednom novom svetlu, na posebno zanimljiv i osavremenjen način, kroz studiju Jelene Todorović o ''baroku kao večnoj sadašnjosti''.

Naša današnja gošća diplomirala je na katedri za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, a magistarske i doktorske studije završila na University College u Londonu, gde je nekoliko godina ostala i kao predavač. Vraća se u Beograd na Fakulet likovnih umetnosti, kao profesorka istorije i teorije umetnosti novog veka. Stalni je saradnik Civici Musei di Storia de Arte u Trstu. Bavi se proučavanjima u oblasti istorije kulture i zahvata široka polja poput kulture spektakla, umetnosti i propagande, koncepata vremena i prolaznosti, graničnih prostora u vizuelnim umetnostima, kulture Trsta 18. i 19. veka...

U emisiji govorimo i o ovogodišnjem Ninovom pobedniku, romanu ''Pas i kontrabas'' Saše Ilića, o pozorišnoj predstavi ''Lavina'' Teatra Puls i Regionalnog pozorišta Novi Pazar, o novoj stalnoj postavci Jugoslovenske kinoteke, koncertu Serenada za gudače na Kolarcu i izložbi Akvizicije u Muzeju Cepter.

Urednica i voditeljka Aleksandra Glovacki.

broj komentara 0 pošalji komentar