Uručenje nagrade Lazar Trifunović

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U emisiji Kulturni krugovi danas pratimo svečanost u Kulturnom centru Beograda u okviru koje će biti dodeljena dva prestižna stručna priznanja iz oblasti promišljanja savremene i likovne umetnosti u našoj zemlji.

Reč je o nagradama „Lazar Trifunović" i priznanju DIUS, a dobitnici su istoričarka umetnosti i kustoskinja Simona Ognjanović i kustos Miroslav Karić.

Stižu nam vesti iz Muzeja savremene umetnosti gde su predstavljeni rezultati retrospektivne izložbe „Čistač" Marine Abramović koja ulazi u završnicu. Saznaćemo i koji su programski planovi ove institucije za naredni period.

Govorićemo i o monografiji „Prestoni Kragujevac", čiji su autori dr Radomir J. Popović, dr Aleksandra Vuletić i mr Predrag Ilić, ovogodišnji dobitnici Nagrade „Đurđe Jelenić", koju dodeljuje Zadužbina Đurđa, Danice i Jovanke Jelenić.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]