Uručenje nagrade Lazar Trifunović

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U emisiji Kulturni krugovi danas pratimo svečanost u Kulturnom centru Beograda u okviru koje će biti dodeljena dva prestižna stručna priznanja iz oblasti promišljanja savremene i likovne umetnosti u našoj zemlji.

Reč je o nagradama „Lazar Trifunović" i priznanju DIUS, a dobitnici su istoričarka umetnosti i kustoskinja Simona Ognjanović i kustos Miroslav Karić.

Stižu nam vesti iz Muzeja savremene umetnosti gde su predstavljeni rezultati retrospektivne izložbe „Čistač" Marine Abramović koja ulazi u završnicu. Saznaćemo i koji su programski planovi ove institucije za naredni period.

Govorićemo i o monografiji „Prestoni Kragujevac", čiji su autori dr Radomir J. Popović, dr Aleksandra Vuletić i mr Predrag Ilić, ovogodišnji dobitnici Nagrade „Đurđe Jelenić", koju dodeljuje Zadužbina Đurđa, Danice i Jovanke Jelenić.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво