Digitalne ikone

Iz sveta informacionih tehnologija

Protekle sedmice Univerzitetsku biblioteku „Svetozar Marković" posetili su ugledni stručnjaci iz Austrije i Španije  koji  istražuju različite primene digitalnih tehnologija radi plana da se uradi rekonstrukcija logora Staro sajmište u VR tehnologiji i realizacije zajedničkih projekata sa našim ustanovama kulture i nauke. Tim povodom sa nama je uživo dr Adam Sofronijević, pomoćnik direktora Univerzitetske bibliteke, sa kojim razgovaramo o ovim značajnim idejama, kao i o brojnim uspešno realizovani programima tokom ove godine.

Nacionalni centar za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima izdao je upozorenje da je u toku je veoma uverljiva phishing kampanja prema klijentima nekoliko banaka koje posluju u Srbiji. Phishing imejl izgleda kao da stiže sa legitimnog domena, tekst je obaveštenje o deviznom prilivu novca, a zlonamerni prilog sadrži .pdf fajl u zip formatu, koji u pozadini pokreće zlonamerni kod.
O veoma sofisticiranom zlonamernom prilogu, koji je prepoznalo samo nekoliko antivirusnih softvera, o tome kako da ga prepoznamo i šta da radimo ukoliko dobijemo ovakav mejl, kao i o sličnim primerima ugrožavanja bezbednosti govoriće nam Vladimir Radunović, direktor programa sajber bezbednost i e-diplomatija, Diplo fondacije i Darko Šehović, specijalni savetnik za bezbednost informacionih sistema.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Vučenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво