Digitalne ikone

Tematski serijal posvećen ​​pravnom okviru informacionog društva u Srbiji - koji Tamara Vučenović, urednica emisije "Digitalne ikone" Radio Beograda 2 realizuje od maja meseca ove godine - biće nastavljen u utorak, 23. decembra, panel diskusijom o zakonodavnom okviru u vezi sa pitanjima e-bezbednosti i privatnosti.

Emisija bi, između ostalog, trebalo da pruži odgovore na pitanja: Kako da definišemo pojam bezbednosti u digitalnoj eri? Koji su načini da zaštitimo svoju privatnost na internetu? Šta čini pravni i zakonodavni okvir u pomenutim oblastima, koji su ključni zakoni doneti i kako napreduje njihova primena? Koji zakoni nedostaju, kakva poboljšanja bi trebalo da donesu, kako su ova pravna pitanja rešena u zemljama u Evropi i svetu?

U emisiji će učestvovati Nebojša Vasiljević, viši savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, u Vladi Republike Srbije, Svetlana Jovanović, predavač na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Vladimir Radunović, koordinator obrazovnih programa u Diplo fondaciji.

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, pobednicima Javnog nagradnog konkursa "Petar Damjanović" dodeljene su prošle nedelje nagrade za studentske radove u oblasti mašinstva. U današnjoj emisiji razgovaraćemo sa pobednicima ovog konkursa.

broj komentara 0 pošalji komentar
Digitalne ikone Digitalne ikone

Autor:
Tamara Vučenović

Emisija Digitalne ikone pokrenuta je 2002. godine, a emituje se svakog utorka na talasima Radio Beograda 2 od 9 do 10 sati. [ detaljnije ]