Spas planete ili profit?!

Od 1. januara startovala je primena novog modela paušalnog oporezivanja. koji bi trebalo da pojednostavi proceduru oprezivanja, omogući veću predvidivost, kao i niz olakšica i podsticaja za pojedine delatnosti. Pre nekoliko dana počela su da stižu i prva rešenja u elektronskoj formi. Kako bi se otkolonile nedoumice u vezi sa novim sistemom, u goste smo pozvali Dragana Agatunovića iz Poreske uprave i Zorana Vujovića iz Asocijacije malih i srednjih prduzeća.

U Davosu je u toku 50-ti jubilarni svetski ekonomski forum. Najeminentniji predstavnici svetske političke i ekonomske elite bave se izazovima koje su pred njih stavile klimatske promene, usporavanje globalnog rasta, trgovinski ratovi i politički sukobi. Defekt postojećeg ekonomskog sistema ogleda se u rastućoj nejednakosti, a rezultat je udvostručen broj milijardera u protekloj deceniji. Da li je svet spreman za "novi koncept kapitalizma" koji bi trebalo da se zasniva na odgovornijem odnosu kompanija prema državi i društvu. Sagovornik nam je profesor Zoran Grubišić sa Beogradske bankarske akademije.

Već tri godine realizuje se državni program podsticaja za zadrugarstvo. Kakva su iskustva zadruga koje su koristile namensku podršku iz budžeta, a kakvo je interesovanje da se taj model udruživanja poljoprivrednika u većem obimu razvija?  

Čućemo priču o dva velika imena iz epohe klasicizma. Vajari Antonio Kanova i Bertel Torvaldsen bili su savremenici ali i rivali. Nakon dva veka, njihovi radovi su ujedinjeni na izložbi u Milanu.

Segmentima iz emisije KOJEKUDA najavljujemo novo nedeljno izdanje.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво