Doživeti stotu

“Belhospice“ centar je jedna od prvih usanova u Srbiji za palijativno zbrinjavanje. Njen sručni tim već deceniju ipo besplatno pomaže pacijentima sa neizlečivim bolestima. O psiho-socijalnoj podršci obolelima, radu Dnevnog centra u Malom Mokrom Lugu i projektu „Unapređenje ljudskih prava u okviru palijativne nege“ razgovaraćemo sa izvršnom direktorkom „Belhospica“ Verom Madžgalj.

Minute za zdravlje rezervisali smo za homeopatiju. Pre dva veka nemački lekar Samuel Haneman je utemeljio ovu granu medicine i tada, novi, holistički pristup lečenju. Proteklih godina  postao je deo terapije i u svetu, i u Srbiji.

O homeopatskim lekovima, njihovom dejstvu i homeopatskom pristupu bolesniku razgovaraćemo sa dr Ljiljanom Bajić Bibić, specijalistom interne medicine i homeopatije.

Rubriku za kulturu smo rezevisali  za novi turistički program Muzeja grada Beograda  i Turističke organizacije „Gradska slava" koji će se izvoditi u Konaku kneginje Ljubice. Program afirmiše srpske porodične slave, a od 2014. godine upisan je i na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa. Koncipiran je kao interaktivni prikaz i posetiocima pruža priliku da dožive iskustvo gosta na porodičnoj slavi.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već devetnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]