Noćni program- Među svetovima svet

U emisiji "Među svetovima svet" ugostićemo Nebojšu Miljevića, psihologa NURDOR-a (Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka) sa kojim ćemo razgovarati o podršci u tugovanju.

Smrt deteta je jedan od najtraumatičnijih događaja koji može zadesiti roditelje, a najčešće ih ostavlja prepuštene sebi, svojoj neverici, beznađu, očajanju.  Društvo, pa i najbliža okolina skloni su izbegavanju ove bolne teme tako što će požurivati povratak "normalnom životu", sprečavati priču o osećanjima, zagovarati snagu i hrabrost da se ne pokaže patnja.

Upoznavanje sa projektom NURDOR-a namenjenom podršci roditeljima  koji tuguju za svojom decom koja su izgubila bitku sa bolešću, prilika je da se bliže upoznamo sa procesom tugovanja i zadacima koje je neophodno savladati kako bismo mogli da povučemo emotivnu energiju zarobljenu gubitkom (bilo voljene osobe, bilo zdravlja,  bilo očekivanja) i reinvestiramo je u neki novi odnos, novu životnu fazu.

U drugom satu emisije naši slušaoci će imati priliku da se direktno uključe (011/ 322 50 99 i 011/ 322 52 99) i ispričaju nam svoja iskustva, postave pitanja, daju sugestije.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog.
 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]