Romano Them

Ministar za rad, zajedno sa gradonačelnikom Beograda i direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima posetio Osnovnu školu „Vlada Obradović Kameni“ koju pohađa veliki broj romskih učenika.

Članovi Saveta za bezbednost grada Leskovca održali sastanak sa predstavnicima Roma povodom incidenata u ovom gradu. Zaključili da bezbednost romske populacije na teritoriji grada nije ugrožena, te da će protiv izgrednika biti preduzete zakonom predviđene mere.

Stalna Konferencija romskih udruženja građana - Liga Roma uputila je otvoreno pismo MUP-u Srbije u kome najoštrije osuđuje višednevno nasilje grupe ekstremista nad romskim stanovnicima tri naselja u Leskovcu.

Romski studenti imaju još nekoliko dana da se prijave za stipendije Romskog obrazovnog fonda. U drugom delu emisije govorimo ko sve može da se prijavi za stipendiju i kakva je dokumentacija potrebna.

Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić

     

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]