Noćni program - Iza violinskog ključa

Divni događaji i koncerti koji su obeležili period za nama, tokom februara meseca, obogatiće sadržaj Noćnog programa i emisije Iza violinskog ključa Radio Beograda1 . Tim povodom,  naši gosti u studiju uživo biće osnivači Ansambla za ranu muziku "Renesans": Ljubomir Dimitrijević, Dragan Mlađenović Šekspir, Žorž Grujić i Miomir - Miša Ristić.

Sa ponosom možemo reći da je Ansambl Renesans na našoj muzičkoj sceni prisutan neprekidno punih 50 godina a 10.februara  koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine članovi asambla su obeleželi i svoj Zlatni jubilej, za ovu priliku pripremili smo vam i snimak koncerta .

U istom prostoru u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike, dve nedelje kasnije 24.02 nastupio je trio koji čine mladi talentovani muzičari, trenutno na usavršavanju u Austriji, Una Stanić-violina, Irina Josifoska-violončelo u Nemačkoj i Ivan Bašić-pijanista,u Švajcarskoj. Nedavno nam je u gostima bio 20-togodišnji gitarista David Štrbac student treće godine u Beču, a koncerte koje će uskoro održati u Beogradu i Pančevu.

Sa željom da najavimo još jedan koncert 7. marta u Kombak dvorani, u nastavku programa emitovaćemo razgovor koji smo snimili sa našim uglednim pijanistom i pedagogom Vladimirom Miloševićem,koji će nastupiti sa Simfonijskim orkestarom RTS-a u Klavirskom koncertu b-moll, Petra Iliča Čajkovskog .

U poslednjem satu našeg druženja uživaćemo u ambijentalnoj muzici kompozitora,bas gitariste i aranžera Branka Isakovića, i to će biti ujedno predstavljanje njegovog trećeg autorskog cd-a "Aja Sofija".


Autor emisije Ružica Ćirić.
broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]