Doživeti stotu

Volonterski servis beogradske opštine Zvezdara prekjuče je proslavio osmi rođendan. Za tih osam godina pod okriljem ove organizacije na stotine volontera je pružilo više od 20 hiljada usluga osobama sa posebnim potrebama i usamljenim starijim sugrađanima. O dobroti koja nema cenu, a često znači život razgovaraćemo sa šefom Odseka za socijalnu zaštitu Odeljenja za društvene delatnosti  i koordinatorom Volonterskog servisa opštine Zvezdara Radmilom Urošević.

Upoznaćemo i starinu Radoša Radovanovića iz sela Konjevići, člana Udruženja penzionera Čačka, a biće reči i o ejdžizmu, obliku diskriminacije zbog godina starosti.

Minute za zdravlje ćemo izdvojiti za novu proceduru u lečenju perifernih arterija i za novu tehniku pripreme venskog grafta za bajpas. Takvi zahvati nedavno su urađeni na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje" u Beogradu.

Vreme za dobru knjigu izdvojili smo za roman "Promeni me" slovenačkog pisca Andreja Blatnika uz prikaz Svetlane Mladenović.

Naslovna stranica - Sa proslave rođendana Volonterskog servisa Zvezdara

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Prvi program, 9:05.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već devetnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]