Uhvati dan

Danas je Svetski dan radija. Ustanovljen je 2011. godine kao sećanje na 13. februar 1946. godine kada je prvi put emitovan program Radija UN. Cilj praznika je, između ostalog, promocija ovog elektronskog medija i svih mogućnosti koje pruža. O Danu radija danas se govori i u Ženevi na Samitu posvećenom digitalnom radiju. Tamo je direktorka tehnike Radio Beograda, Zorana Bojičić.

Na Dan radija, Van Gog objavljuje svoj 10 album More bez obala. O pesmama, vezi sa radijom, koncertima i simbolici u muzici govori Zvonimir Đukić Đule.

Predstavljamo učesnike ovogodišnje Beovizije. Sa nama su danas Snežana Berić - Ekstra Nena i Eleonora.

Uz najvažnije servisne informacije, u emisiji Uhvati dan govorimo o konkursu namenjenom bračnim i vanbračnim parovima za kupovinu kuća na
selu u Vojvodini.

Ministarstvo poljoprivrede donelo je nova pravila za proizvodnju i promet jaja, koja podrazumevaju strože obeležavanje i klasifikaciju jaja, kao i nove uslove koji se tiču veličine, izgleda, pakovanja i načina držanja i ishrane koka nosilja. Koja su nova pravila i na šta treba da obratimo pažnju, bilo da jaja kupujemo na pijaci ili u radnji?

Do 10 časova sa vama je Nataša Raketić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]